تخمه آفتابگردان در مقایسه با سایر دانه ها چقدر سالم است؟
برخی از دانه ها در مورد برخی مواد مغذی نسبت به تخمه آفتابگردان درجه یک مزیت دارند و دانه های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 گیاهی (با 5 گرم برای هر وعده) و فیبر (10 گرم در هر وعده) هستند و دانه های شاهدانه و دانه های کتان نیز نسبت به تخمه آفتابگردان دارای اسیدهای چرب امگا 3 بیشتری هستند.
سنت پیر میگوید: «با این حال، دانههای آفتابگردان غنیتر از ویتامینها و مواد معدنی هستند و عموماً طعمی عالی برای دانههای خنثی چیا ارائه میدهند » به گفته یونگ، دانههای آفتابگردان دارای بالاترین غلظت فیتواسترولها هستند، مولکولهای گیاهی که برای کاهش کلسترول و ارتقای سلامت قلب مفید هستند.
با این حال، به طور کلی، همه دانهها ترکیب خوبی از چربیهای سالم، فیبر، ویتامینها، مواد معدنی و مواد مغذی گیاهی را فراهم میکنند، به همین دلیل مهم است که انواع دانهها را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
سالم ترین راه برای خوردن تخمه آفتابگردان چیست؟
دانه های آفتابگردان را می توان با یا بدون پوسته برشته کرد و معمولاً بعد از برداشتن پوسته آن خورده می شود و یونگ می گوید: “صدف ها فیبر زیادی دارند و می توان آنها را خورد، اما بسیار سفت هستند و اگر خوب جویده نشوند ممکن است به دستگاه گوارش آسیب برسانند.”
می توانید تخمه آفتابگردان را به صورت خام بخورید یا دانه های برشته شده خشک را با پوسته یا بدون آن بخرید و آنها همچنین در انواع طعم دار عرضه می شوند و یونگ میگوید، هستههای خام و بدون نمک کمترین پردازششدهترین نوع دانهها هستند، اما دانهای را انتخاب کنید که از آن لذت ببرید تا در واقع آنها را بخورید که یونگ می گوید آنها را به تنهایی بخورید یا روی بلغور جو دوسر، ماست، سوپ و سالاد بپاشید.
فقط به یاد داشته باشید که آنها یک غذای پرچرب هستند و یونگ میگوید کنترل وعده غذایی کلیدی است تا ضمن اجتناب از کالریهای اضافی، از مزایای سلامتی بهره ببرید و از آنجایی که تخمههای آفتابگردان مقدار زیادی چربی دارند، ممکن است فاسد شوند، بنابراین حتماً آنها را در یک ظرف دربسته نگهداری کنید.